Статті

Що таке Дельта-8 ТГК та його ефект

У цій статті я хотів би розповісти про один із ізомерів ТГК (тетрагідроканнабінол), а саме про Дельту-8 ТГК (Delta-8 Tetrahydrocannabinol). Почнемо з визначення Дельта-8 ТГК, яке можна прочитати навіть у Вікіпедії:

«Delta-8 Tetrahydrocannabinol (Delta-8 THC) є психоактивною речовиною, що міститься в рослині Cannabis sativa. Дельта-8 ТГК (Delta-8 THC) є одним із більш ніж 100 каннабіноїдів, які природно виробляються рослиною, проте не міститься в ньому у значних кількостях. Концентровані кількості дельта-8 ТГК зазвичай виробляються з каннабідіолу - CBD (КБД), отриманого з конопляної рослини».

Дельта-8 - це з'єднання канабіса стає популярним через його схожість з Дельта-9 ТГК, основним з'єднанням в канабісі, яке викликає ейфорію. Подібність між двома каннабіноїдами полягає в їх хімічній структурі та назвах. Наукова назва Тетрагідроканнабінолу - Дельта-9-тетрагідроканнабінол, або Дельта-9 ТГК, або просто Дельта-9.

Дельта-8 - це скорочення від Дельта-8-тетрагідроканнабінолу або Дельта-8 ТГК. Дельта-8 ТГК викликає ефект, аналогічний до Дельта-9 ТГК, але він буде менш сильним. 

Дельта-8 та Дельта-9 є формами ТГК. Зазвичай, коли говорять про ТГК, вони мають на увазі дельта-9 ТГК.

Наразі законність Delta-8 залишається туманною. Його можна витягти з коноплі або канабісу. Дельта-8 є законним у деяких країнах, де дельта-9 ТГК (THC) є забороненою. 

Люди в країнах, де ТГК не дозволено, також хочуть насолодитися канабісом і шукають Дельта-8, тому що він може бути законним у їхній країні, хоча він дає менший ефект, ніж звичайний ТГК. Багато виробників конопель нарощують виробництво дельта-8, щоб задовольнити цей новий попит. 

Постає питання: а чим, власне, відрізняються Дельта-8 ТГК від Дельта-9?

Дельта-8 та Дельта-9 ТГК: у чому різниця?

Дельта-8, як і Дельта-9 (звичайний ТГК), зв'язується з ендоканабіноїдною системою організму, що викликає у вас відчуття піднесеного настрою. Хімічно Дельта-8 і Дельта-9 схожі nbv, що обидва мають подвійний зв'язок у своїй структурі. Вважається, що цей подвійний зв'язок справляє п'янкий ефект, який змушує вас почуватися добре. 

Ці два види ТГК хімічно відрізняються розташуванням подвійного зв'язку. Обидва каннабіноїди мають ланцюжок атомів вуглецю, але Дельта-8 має подвійний зв'язок на восьмому атомі вуглецю, тоді як Дельта-9 має її на дев'ятому. 

Тому Дельта-8 зв'язується з ендоканабіноїдною системою трохи по-іншому через розташування подвійного зв'язку. Передбачається, що це робить Дельту-8 менш ефективним, ніж звичайний ТГК. На даний момент результатів досліджень недостатньо і необхідно провести додатковий аналіз Дельти-8 та того, як вона взаємодіє з організмом.

Чи можна отримати насолоду від Дельта-8?

Дельта-8 дасть вам високий рівень ТГК, хоч і не такий високий, як звичайний Дельта-9. Для тих, хто живе в країнах, де канабіс заборонений, Дельта-8 може бути законним способом (уточнюйте закон про ТГК вашої країни) зазнати деяких ефектів, подібних до ТГК, від каннабісу.

Ложка дьогтю в описі Дельта-8 ТГК

Редакція видання національних коноплярів до недавнього часу уникала опису Дельта-8 ТГК у зв'язку з тим, що в наявності не було будь-яких матеріалів, що заслуговують на увагу, що свідчать про переважання терапевтичних властивостей даного канабіноїду над негативними ефектами, які він може чинити на людський організм, Delta-8 THC має психоактивну та п'янку дію.

Проблеми, що озвучуються фахівцями FDA, включають варіабельність складів продуктів і маркування товарів, вміст інших каннабіноїдів і терпенів, а також різні концентрації Дельта-8 ТГК.

FDA та Національні центри токсикологічного контролю США отримали звіти про негативні наслідки, пов'язані з використанням продуктів, що містять Дельта-8 ТГК; продукти Delta-8 THC часто включають використання потенційно шкідливих хімічних речовин для створення концентрату даного каннабіноїду; продукти Delta-8 THC не були схвалені відповідними державними структурами США як безпечні для використання і можуть вироблятися способами, які наражають на ризик здоров'я.

Іншими словами, Дельта-8 ТГК знаходиться в концентраті, але не в звичайному концентраті або смолі, а в живій смолі. Звичайна смола (концентрат), яка є більш загальним терміном для вилученої речовини з висушеної коноплі, яка переходить у віск, мед, масло або різні інші типи концентратів.

«Жива» смола відрізняється від інших типів концентратів канабісу, оскільки вона створюється із свіжозаморожених рослин, які заморожуються відразу після зрізання при збиранні врожаю. Ці рослини зберігаються замороженими протягом усього процесу екстракції та пропускають етапи сушіння та пролікування врожаю.

Процеси сушіння та пролікування, яким зазвичай піддаються рослини каннабісу, можуть мати руйнівний вплив на терпени, смакові та ароматичні сполуки рослини.

Окремі виробники можуть використовувати потенційно небезпечні побутові хімікати для одержання концентрату Дельта-8 ТГК за допомогою процесу хімічного синтезу. Тоді кінцевий продукт Дельта-8 ТГК може мати потенційно шкідливі побічні продукти (забруднювачі) через хімічні речовини, що використовуються в процесі екстракції.

Підіб'ємо підсумок про ізомер Дельта-8 ТГК

Дельта-8 ТГК швидко став одним із найбільш затребуваних продуктів каннабісу на ринку. Хоча про цей каннабіноїд ще багато чого треба дізнатися, це не завадило споживачам спробувати і насолодитися продуктами виробництва, виготовленими з використанням цього унікального з'єднання.

Загалом продукти каннабісу, виготовлені з використанням Дельта-8, вважаються такими, що мають м'який ефект і нижчу ефективність у порівнянні з традиційними продуктами, що містять ТГК.

Часті питання про Delta-8 THC

Чи можу я законно замовити через Інтернет продукти, які містять Дельта-8?

Так, у деяких країнах ви можете легально купувати через Інтернет продукти Delta-8 THC, включаючи квіти, харчові продукти, концентрати та засоби місцевого застосування.

Чи є законними продукти, виготовлені з використанням Delta-8?

В даний час Дельта-8 є законною в деяких країнах, деякі уряди переглядає свої закони про ТГК, і Дельта-8 може бути оголошена або не оголошена незаконною в майбутньому.

Чи можлива доставка продукції Delta-8?

Так, USPS дозволяє легальне відправлення Delta-8. Тим не менш, важливо перевірити веб-сайт виробника, на якому ви купуєте, щоб переконатися в якості та що вони доставляють до вашої країни.

Продукти Delta-8 THC такі ж, як і CBD?

Ні, КБД і Дельта-8 ТГК — це не те саме. Дельта-8 та КБД мають різні виробничі процеси та дають різні ефекти. Наприклад, КБД не має психоактивного дії, і споживачі зазвичай використовують їх у медичних цілях. З іншого боку, Дельта-8 має легкий психоактивний ефект, і його зазвичай використовують у розважальних цілях.

Чи законна Дельта-8 у всіх країнах?

Дельта-8 є законним у країнах, які не прийняли спеціальне формулювання, викладене у законопроекті.

адмін

Останні повідомлення

Раста Стар – переможець премії «Вибір Країни 2023»!

З гордістю повідомляємо, що наш магазин "Rasta Star" став победителем номінації «Найкращий інтернет-магазин девайсів для…

1 місяць ago

Закон про легалізацію медичного каннабісу в Україні

Легалізація медичного каннабісу в Україні: Перспективи та Можливості У 2023 році в Україні ухвалено Закон…

2 місяці ago

Кращі вапорайзери 2023 року – огляд магазину Rasta Star

Представляємо підсумковий огляд випарників, які стали популярними, на нашу суб'єктивну думку, у 2023, що минає.

6 місяців ago

Як зробити вапорайзер з лампочки

Випарник з лампочки - один із найпростіших і недорогих способів зробити саморобний вапорайзер. Це…

10 місяців ago

Виникнення Раста-культури

Раста-культура - це культурний рух, який виник у Ямайці в 1930-х роках і швидко поширився.

1 рік ago

Pax Mini VS Pax Plus

Цього року компанія Pax Labs представила відразу дві нові моделі: Pax Mini та Pax…

1 рік ago