Кошик

Кошик

Як правильно набивати і розкурювати курильну трубку

Як правильно набивати і розкурювати курильну трубку

курильні трубки практично ні в чому не поступаються усіма улюбленим Бонго, Тому вони так само популярні і затребувані. І сьогодні ми поговоримо про базові речі, які стосуються використання даних девайсів, а саме, про те, як правильно набивати і розкурювати курильні трубки.

Неправильна набивка не принесе нічого, крім розчарувань, тому до цього, хоч і не складної справи, потрібно підійти з уважністю і відповідальністю. Ну, а безпосередньо, від розкурювання буде залежати весь подальший процес, і, щоб не «скуштувати» гару з самого початку, слід ознайомитися з простими і дієвими рекомендаціями, які ми для вас підготували.

Як набивати трубку?

Три етапи – класичний спосіб

Багато хто з Вас напевно чули про метод набивання в три етапи. Але це найменш ефективний спосіб, який можна було придумати. Єдиний його плюс - це те, що такий спосіб легко передати на словах. Використовуючи цей метод, Ви, швидше за все, зіткнетеся з тим, що трубка буде гаснути через деякі проміжки часу.

Якщо трохи вникнути в суть методу, то стане ясно, що при набиванні в три етапи, між сумішшю виникають зазори, і як тільки процес горіння доходить до цих місць, трубка гасне. Три порції можуть відрізнятися між собою щільністю набивання і обсягом, звичайно, з досвідом, переходи можна навчитися робити менш відчутними, але, все одно трубку доведеться підпалювати знову і знову, адже від повітряних зазорів навіть професіоналові не вдається повністю позбутися.

Є набагато більш дієвий метод, тут без вправності теж не обійтися, і, деякий час потрібно буде потренуватися, але чим далі, тим результат буде все кращим і кращим, одного разу дійшовши до майстерності. Якщо Ви перейдете на цей метод з попереднього, то вже при першому курінні помітите, що кількість повторних розкурюванням значно скоротитися.

Три етапи - удосконалений спосіб

Спочатку потрібно підготувати суміш. Найкраще для цього процесу підійде гриндер - спеціальне пристосування, яке призначене для перетирання суміші і доведення її до потрібного фракційного стану. Після того, як трава готова, можна приступити до безпосередньої завантаженні. Для цього беремо суміш невеликими пучками, і засипаємо в камеру, постійно постукуючи по її стінці, дана маніпуляція необхідна для того, щоб трава рівномірно розподілялася по камері.

Отже, щіпка за дрібкою наповнюємо всю камеру, не забуваючи постукувати по стінці, приминати і вдавлювати суміш не потрібно, дозвольте їй вільно сісти під власною вагою. Коли чаша наповнена травою до верху, беремо дрібку побільше, і вставляємо його в чашу, приминаючи нижні шари наступною партією трави, такий підхід дозволяє уникнути повітряних зазорів і різниць в щільності набивання.

Далі береться остання щіпка, яка вже силою, по колу приминається всередину чаші. Щоб перевірити тягу, спробуйте потягнути повітря, поки суміш ще не підпалена. Якщо повітря проходить вільно, Ви все зробили правильно, якщо ж тягнути складно, то набивка дуже щільна, або Ви використовуєте злегка відвологлу суміш, в цьому випадку потрібно використовувати меншу кількість трави, або замінити її на сухий варіант.

Загальний рівень набивки повинен йти вглиб чаші на три-чотири міліметри від її краю, ні в якому разі не потрібно набивати її доверху, або так, щоб суміш висипалася з усіх боків.

По суті це ті ж «три етапи», але виконані за зовсім іншою схемою. Якщо все зробити правильно, трубка згасне аж до повного використання трави.

Як розкурювати трубку?

Тут, здавалося б, все просто але, все ж є моменти, про які варто поговорити. Розкурювати трубку потрібно в кілька етапів. На першому етапі ми проходимо кінчиком полум'я по поверхні суміші, злегка потягуючи повітря через трубку. Зараз ми не розпалювати її, а лише підсушують верхній шар, змушуючи частинки суміші повністю випростатися, саме для цього і потрібен зазор, який залишається при набиванні, ці самі 3-4 мм.

Другий етап - розкурювання. На цьому етапі потрібно на час забути, що у Вас є легкі, і робити невеликі тяги виключно ротом, водячи кінчиком полум'я по поверхні трави. Немає ніякої необхідності розкурювати трубку з одного проходу, ми ж не на змаганнях, зробіть це плавно і поступово переходите безпосередньо до третього етапу.

На цьому етапі можна робити більш глибокі тяги, і розподіливши суміш (по потребі), можна приступати до паління.

Немає відповідей на

Як правильно набивати і розкурювати курильну трубку

Додати коментар або відгук

Вашу адресу email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для боротьби зі спамом. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.