Кошик

Кошик

Шоколад та канабіс – цікаве поєднання

Шоколад та канабіс – цікаве поєднання

Насправді існують досить цікаві поєднання канабісу з багатьма продуктами, одним із яких є шоколад. У цьому немає нічого дивного, адже вони обоє приємні на смак, і вони обоє мають складові компоненти, які допомагають почуватися на підйомі.

Поєднання шоколаду з коноплею – це одна із сторін культури вживання трави, причому вона має свої особливості та обмеження. Слід бути обережним, якщо ви збираєтеся приготувати будь-які страви на основі канабісу та шоколаду у складі.

Канабіс у складі страв і трава у вигляді диму - це абсолютно різні відчуття та ефекти, що отримуються організмом. Їстівні продукти з каннабісом обробляються організмом інакше, ніж канабіс, який ви вдихаєте, викликаючи інший вид кайфу.

Тим не менш, їстівні продукти – не єдиний спосіб насолодитися цією приємною комбінацією: ви також можете курити чи парити під час дегустації шоколаду, наприклад. Отже, які ж ефекти на вас чекають від цього поєднання?

Ефекти шоколаду та марихуани

Дослідники виявили, що, як і канабіс, какао змушує мозок виділяти ендорфіни чи хімічні речовини «хорошого самопочуття». Ендорфіни є нейротрансмітерами - хімічними речовинами, які нейрони використовують для зв'язку один з одним.

Ендорфіни взаємодіють з рецепторами у нашому мозку, зменшуючи сприйняття болю та викликаючи позитивні емоції. Поряд з дофаміном, серотоніном та окситоцином, коли ми їмо шоколад, також вивільняються наступні нейротрансмітери – хімічні речовини, що покращують наш настрій та підсилюють дію канабісу:

  • Анандамід.

Природна версія ТГК нашого організму. Анандамід - це ендоканабіноїд, що виробляється природним чином в організмі. Анандамід допомагає регулювати апетит та збільшує задоволення від вживання марихуани.

  • Триметілксантін.

Також відомий як кофеїн. Діє шляхом протидії нейротрансмітеру аденозину. Приводить до збільшення частоти серцевих скорочень та скорочення м'язів.

  • Теобромін.

Цей стимулятор працює у партнерстві з кофеїном, щоб дати вам заряд енергії.

  • Триптофана.

Триптофан – це амінокислота в шоколаді, яка допомагає організму виробляти серотонін – ключовий гормон настрою, благополуччя та щастя.

  • Фенілетилаланін.

Це хімічна речовина, пов'язана з відчуттям «метелика», яке ми отримуємо. Він викликає почуття хвилювання, потягу та нервозності.

Трава та дофамін

Відомо, що канабіс збільшує вироблення дофаміну в організмі. Якщо бути точним, ТГК відповідає за підвищення рівня цього гормону щастя. Крім почуття щастя, дофамін також сприяє складнішим почуттям та поведінці.

ТГК впливає на систему винагороди мозку, порушуючи передачу сигналів ендоканабіноїдів, збільшуючи викид дофаміну. Як поведінка, яка посилює почуття винагороди, куріння канабісу викликає тимчасове почуття розслаблення, ейфорії, творчості та мотивації.

Об'єднайте ТГК із шоколадом, який також збільшує вироблення дофаміну, і ви зрозумієте, чому ці два продукти ідеально підходять один одному.

Немає відповідей на

Шоколад та канабіс – цікаве поєднання

Додати коментар або відгук

Вашу адресу email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для боротьби зі спамом. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.