Categories: Статті

Що таке блант?

Кілька разів чув в жаргонної мови, в розмовах і текстах хіп-хоп виконавців, слово Блант. Інтуїтивно розуміючи, що мова йде про куріння чогось не зовсім дозволеного, я вирішив все-таки з'ясувати, що це насправді. Вікіпедія, в даному випадку не допомогла, як то кажуть через відсутність інформації як такої. Тільки Вікісловник дав визначення, що це тютюновий лист або самокрутка з нього ж.

Інтерес виявився сильнішим за лінощі і, порившись у глибинах Інтернету, знайшов кілька визначень. Перше - це жаргонне слово, що означає зброю в комп'ютерних іграх, я шукав інше значення. Інше – джойнт або самокрутка із тютюнового листа. У мене постало питання: навіщо виймати тютюн і наповнювати іншим сортом тютюну? Такі складнощі для самокрутки? Адже цигарковий папір дістати набагато простіше. Подальше вивчення питання дало ще два варіанти: наповнювали тютюном, щоб покращити якість куріння та (ось воно!) для куріння марихуани (деякі говорять і не лише її).

Блант – самокрутка американською

Зупинившись на останньому варіанті, з'ясував наступне. За легендою (тобто, достовірних фактів немає, але вона найближче до правди) БлантЫ почали активно використовувати в 80-х минулого століття вихідці з Ямайки, які живуть в Нью-Йорку. Ці емігранти (незважаючи на переїзд в Америку, що залишилися справжніми растаманами) брали сигару, акуратно надрізали її уздовж, виймали нутрощі, залишаючи тільки зовнішні 1-2 шари тютюнових листів, і наповнювали канабісом у вигляді марихуани або гашишу.

Навіщо такі складнощі? Одна з версій – для конспірації, адже тютюновий лист при горінні майже повністю (на 85%) заглушує запах марихуани, що уможливлює її куріння навіть у великих зборах людей. Інша – для приємнішого куріння. Мені здається, що і те, й інше правда з невеликою поправкою. Спочатку для відводу очей охоронців правопорядку, а пізніше з естетичних міркувань. Аргументи на користь моєї думки, що після того, як бланти почали курити й інші афроамериканці і не тільки, бланти з'явилися у продажу. Звичайно, без наркотиків (забивайте самі чим хочете), їх стали робити ароматизованими з безліччю смаків.

В Америці купити блант з вподобаним смаком зовсім не проблема, чого не скажеш про країни пострадянського простору. В Україні, зокрема, продаж Блант перебуває в стадії зародка і треба чимало потрудитися, щоб його купити. Але якщо з'явиться попит (а він, я впевнений, з'явиться), то з'являться і пропозиції. Закон ринку, так би мовити.

Сподіваюся, Вам було цікава ця стаття.
Автор: Юрій Травкин

адмін

Подивитися Коментарі

  • Ось так, теж потрапляв в таку ситуацію що начебто і розумієш про що говорять, але точного уявлення про цю тему немає. Добре що зараз все встало на свої місця.

Останні повідомлення

Що таке Дельта-8 ТГК та його ефект

У цій статті я хотів би розповісти про один із ізомерів ТГК (тетрагідроканнабінол), а саме…

2 тижні ago

Раста Стар – переможець премії «Вибір Країни 2023»!

З гордістю повідомляємо, що наш магазин "Rasta Star" став победителем номінації «Найкращий інтернет-магазин девайсів для…

1 місяць ago

Закон про легалізацію медичного каннабісу в Україні

Легалізація медичного каннабісу в Україні: Перспективи та Можливості У 2023 році в Україні ухвалено Закон…

2 місяці ago

Кращі вапорайзери 2023 року – огляд магазину Rasta Star

Представляємо підсумковий огляд випарників, які стали популярними, на нашу суб'єктивну думку, у 2023, що минає.

6 місяців ago

Як зробити вапорайзер з лампочки

Випарник з лампочки - один із найпростіших і недорогих способів зробити саморобний вапорайзер. Це…

10 місяців ago

Виникнення Раста-культури

Раста-культура - це культурний рух, який виник у Ямайці в 1930-х роках і швидко поширився.

1 рік ago