Чому колір шишок різниться

На початку свого шляху растаман мимоволі стикається з безліччю труднощів через відсутність досвіду. Спочатку багато виявляється недостатньо ясним, але з часом приходить розуміння різних моментів, і планокуров стає «своїм» у світі Джа. До числа питань, які займають початківця растамана, відноситься і такий: чому шишки бувають різного кольору?

Це питання виникає, коли вирішено перший, більш важливий: як вживати шишки (будь-якого кольору) з мінімальним збитком для організму? Найбезпечнішим способом є паріння, а вибрати і купити вапорайзер можна тут. Якщо Ви вирішили це питання, то повернемося до кольору шишок!

А за цим питання тягнуться й інші, адже далі стає цікаво: чи є взаємозв'язок між забарвленням бошек і їх потужністю? Що ж, спробуємо разом розгадати ці нескладні загадки.

Причини відмінності кольору шишок

Щоб знайти причину різного забарвлення стаффа, потрібно згадати, що колір тканин у живих істот залежить від наявності в них біологічних пігментів. Ці пігменти є особливі забарвлені речовини, які виконують різну функцію у тварин, людей, комах, риб і рослин. Так як нас цікавить тільки конопля, зосередимося на ній.

Отже, забарвлення рослин залежить від наявності в ньому пігментів. Але яку функцію виконують ці речовини конкретно в коноплях? Перш за все вони наділені надздібностями синтезувати органічну речовину з неорганічної, використовуючи для цього процесу енергію світла. Діяльність ця називається фотосинтезом, і можна образно назвати її процесом рослинного травлення.

Велика частина подібних пігментів задіяна в процесі фотосинтезу і відповідає тільки за нього. До цього класу речовин відносяться як всім відомий хлорофіл, що дає найпоширеніший в рослинному світі зелений колір, так і каротиноїди, які наділяють помаранчевим, жовтим і червоним кольором овочі і фрукти. Є ще група флавоноїдів, до якої відносяться антоціани. Саме так вони і дають насичений фіолетовий, пурпурний, рожевий, синій і червоний кольори.

Якщо перераховані в першу чергу пігменти відповідають за процес «травлення», то антоціани виконують роль «сонцезахисного крему», оберігаючи рослину від шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

Присутні вони у всіх рослинах, але до періоду цвітіння мешкають в клітинах в незначному обсязі. Представники рослинного світу збільшують синтез цього пігменту в пору цвітіння (звідси всю різноманітність забарвлення квітів) і восени.

Саме в цю пору року ми можемо спостерігати, як жовтий, рожевий і інші кольори змінюють собою повсюдно поширений зелений. Так само справи йдуть і з коноплями.

Під час цвітіння вона може змінювати забарвлення, але в більшості випадків незначно. Ті ж сорти, в яких рожевий, пурпурний, оранжевий і інші незвичайні кольори яскраво виражені, відносяться до виведеним селекціонерами.

Тобто, гроувери спеціально займаються селекцією рослин з квітчастими шишками. І це підводить нас до наступного питання.

Чи впливає колір шишок на їх потенціал?

Відповідь проста: ні. Бузкове забарвлення точно так само не впливає на потенціал бошек, як і колір баклажана не свідчить про можливі психоделічних ефекти від вживання його в їжу.

Так, вибираючи бонг (https://bongs.in.ua/category/glass-bongs/) Ми не орієнтуємося на колір, а на внутрішній зміст: довжину, наявність колби і перколятора і т.д. І, якщо два бонга з однаковим пристроєм, то тоді вже ми дивимося на колір!

В даному випадку приємний колір залишається просто приємним кольором. Про потужність стаффа, пропорціях ТГК і КБД забарвлення не скаже нічого. Проте гроувери стверджують, що популярністю у планокуров користуються саме різнокольорові сорту, і це пояснюється швидше за естетичним чуттям растаманів, ніж міркуваннями вигоди.

Так що колір шишок - це просто їх прикраса, і керуватись при виборі стаффа або насіння для гроувінга виключно забарвленням бошек не рекомендується.  

адмін

Останні повідомлення

Що таке Дельта-8 ТГК та його ефект

У цій статті я хотів би розповісти про один із ізомерів ТГК (тетрагідроканнабінол), а саме…

2 тижні ago

Раста Стар – переможець премії «Вибір Країни 2023»!

З гордістю повідомляємо, що наш магазин "Rasta Star" став победителем номінації «Найкращий інтернет-магазин девайсів для…

1 місяць ago

Закон про легалізацію медичного каннабісу в Україні

Легалізація медичного каннабісу в Україні: Перспективи та Можливості У 2023 році в Україні ухвалено Закон…

2 місяці ago

Кращі вапорайзери 2023 року – огляд магазину Rasta Star

Представляємо підсумковий огляд випарників, які стали популярними, на нашу суб'єктивну думку, у 2023, що минає.

6 місяців ago

Як зробити вапорайзер з лампочки

Випарник з лампочки - один із найпростіших і недорогих способів зробити саморобний вапорайзер. Це…

10 місяців ago

Виникнення Раста-культури

Раста-культура - це культурний рух, який виник у Ямайці в 1930-х роках і швидко поширився.

1 рік ago